torsdag 21. april 2011

HER ER VI...

Tilbake i Sør-Korea. Lenge siden jeg har skrevet blogg nå, noe som har sin veeeeldig naturlige forklaring. Jeg har vært leeenge hjemme i Norge, og dette er jo en sør-korea blogg. Etter vi kom tilbake til Korea har dessuten Oscar begynt i barnehagen, noe som har vært en prøvelse både for han og for mammaen. Og i tillegg har han vært syk en uke med feber, ørebetennelse og betente ører. Så sånn har vi det.
Når det gjelder barnehagen, så tror jeg han koser seg der bare han kommer i gang. Men så var det det å komme i gang da...
Når vi kjører ned til barnehagen ser han at vi nærmer oss og begynner å gråte i bilen. Så da blir det full baluba når vi går ut av bilen og han skal leveres i barnehagen.
Men de er flink til å ta bilder av hva de gjør på, og da ser det ut til at han koser seg. Så da slapper mamma av!

Oscar og mamma bakte boller en dag, og de brukte aaaaalt for lang tid til å bli ferdig. Helst hadde Oscar spist de før de var stekt, men siden de måtte steikes, så måtte han passe på at det gikk riktig for seg...
Ellers er det ikke så mye nytt her i fra Sør-Korea. Det lukter fremdeles kimchi og fisk her, og koreanerne syntes fremdeles vi ser rar ut, men at Oscar har veeeldig pene blå øyner. Så alt er ved det gamle.

Men siden vi reiste fra Korea, har vi jo vært en tur innom Aruba, og det var greier gitt. Kan absolutt anbefales. Sol, men ikke for varmt. Deilige hvite strender, men hvetemel strand og palmer. God mat og kald drikke. Masse deilig frukt. Rett og slett perfekt ferie!
Oscar stor koste seg, og ville bade med en gang han stod opp om morningen. Men først var det frokost, og der ble alle andre gjester overgitt over denne lille mannen som bare var 1 1/2 år og spiste grøt selv. Deilig for mor og far."Roomservice?? Ja, eg skulle gjerne hatt noen pannekaker med masse syltetøy!"

Etter frokost var det rett i badebleien og ned til bassenget. Pappa og Oscar badet dagen lang. De hadde nok fått svømmehud mellom tærene om det ikke var for at de hadde vært oppe og sett litt på fuglene i burene rundt hotellet, og tatt seg en tur på stranden. Oscar tok jo også over showet når det var vannaerobick, han trodde det var disco, og stilte seg på matten til instruktøren.
Han var også hotellets Casanova, og gikk rundt og kysset på alle jenter på hans alder. Oscar fikk altså sine første kyss på Aruba. Kan jo ikke klandre han, med alle de søte sør-Amerikanske jentene med brune øyner og langt, mørkt krøllete hår :o)
Om kvelden ble det tur på stranden for å se de fantastiske solnedgangene. Og da ble det ofte bading med eller uten klær på. Oscar elsker virkelig å bade, og kastet seg uti uten frykt. Så det ble ofte til at han måtte gå hjem naken eller i bare bleien...Deilig med badeferie.

Vi leide oss bil en dag, tenkte vi skulle bruke dagen til å kjøre rundt øyen. Tingen var bare den at øyen var litt mindre enn vi hadde regnet med. Så da kjøre vi rundt på 2-3 timer, og hadde leiebil en heeel dag! Jaja, da ble det en ekstra tur inn til hovedstaden Oranjestad, der vi gikk på Starbucks, glodde litt i butikker, og spiste deilig lunch.Etter 11 supre dager på familieferie. Dro vi hjem til Norge, og Sør-Korea. Gjett om det var trist å si "ha det" i Amstedam. Men er veldig glad for at Oscar og jeg dro hjem igjen, da fikk vi vært med og feiret mormor og beste sin diamantbryllupsdag, og vi fikk gitt mormor en siste klem! Savner henne fryktelig....Jeg savner å ringe til henne og snakke så lenge at hun sier; Nå måååå vi slutte av før jeg tisser i buksen :o) Jeg savner henne når vi har middagsbesøk, eller jeg bare vil slå av en prat. Jeg savner henne når jeg trenger en ordentlig klem. Jeg savner henne hele tiden, og tenker på henne hveeeer dag!!
Mormor var et midtpunkt, og veldig viktig for oss. Familie er viktig! Viktigere enn materielle ting, og alt man kan kjøpe. Jeg forstår ikke at familier kan bli splittet pga arveoppgjør o.l. Er ikke blod tykke enn vann? Hvordan kan noen ville splitte familien for saker og ting som ikke betyr noe. Jeg hadde gitt fra meg alt jeg eier og har for å få mormor tilbake. Men i stede sitter jeg igjen med jakken hennes som hun gikk med i bryllupet vårt, og det gjør vondt langt inn i hjertet bare jeg ser på den. De sier at tiden leger alle sår, noen sår tar det bare litt lengre tid å lege....Dette er ett av dem. Mormor var alltid så flink til å si at hun var glad i oss, det er det ikke alle som er like flink til. Men det er viktig. Så jeg håper at hele familien, og mine gode venner vet hvor glad jeg er i dem!! For hva er vel livet uten dere? Hva er vel bursdager uten familie og venner? Og jul uten at familien er samlet? Det er jo ingenting det da. Her i Sør-Korea merker jeg veldig det med bursdag. Det er litt stusselig å ha bursdag når man ikke har familie og venner rundt seg. Nå er det snart bursdag igjen her, men kanskje vi ferirer den i Busan, siden vi skal ned der og feire 17.mai.

Nå er vi altså tilbake i Sør-Korea, og venter på våren. I dag dag skulle Oscar ha vårfest i barnehagen, men det bøtter ned ute. Så da fikk de se film i stede, og fikk ha med seg en snack hver. Anderledes i barnehagen her enn i Norge gitt. Her er det ikke noe som heter sukkerfri barnehage. Hva er det?
Jaja, får kaste meg rundt her før jeg skal hente Liten i barnehagen igjen!
Dessuten er det jo påske, så jeg får vel se om jeg finner noen gule lys og gule servietter. Vi har dessuten fått påskeegg med fra Norge. Snille mamma som har stelt i stand. Så det skal vi kose oss med i helgen. Gleder oss.

GOD PÅSKE alle sammen!!!

1 kommentar:

  1. What?!? Skal du ikke feire bursdagen din? ;):) Håper det går bedre med Oscar i barnehagen - kanskje han er redd for en viss jente med skarpe tenner...? Han ser ut til å kose seg på bildene i hvertfall :)

    SvarSlett