onsdag 12. august 2009

BARSELTID VS. HAISOMMER

De 2 siste ukene har prioriteringer her i huset endret seg litt...vi har ikke alltid like mye tid til nettlesing og blogging.
Er en liten krabat som tar mye oppmerksomhet, og når han sover så er det: Okey, nå har vi to timer på oss til å dusje, spise, rydde og alt annet man skal få unnagjort.
Men så våkner sjefen igjen, og da stuper både mamma og pappa til og vil både kose, mate, skiftebleie og bysse i søvn igjen. Med andre ord, vi har noen deilige dager.
Leste på nettet at det ikke var så lett å komme seg på kafè i barseltiden, selv om det kunne virke som alle var på kafè i denne perioden. Øhhh...vi har vært på kafè nesten hver dag.
Ser ut til at vi har fått akkurat den babyen vi bestilte :o)


Akkurat nå ligger Oscar på leketeppet sitt på gulvet og koser seg.
Han og pappen har trent litt i dag. Lå på magen og løftet hodet. God nakketrening. Det må til for en liten kropp som vimser og styrer med hodet. Men det er tung å trene. Oscar jobbet så hardt at det brakte i buksene stort sett under hele treningsøkten.
Han er også en kløpper til å rape. Han konkurrerer ut en hver voksen mann i raping. I går rapte han så pass at både mor og far skvatt til og så på hverandre før de brølte ut i latter. Utrolig at en så liten kropp har så høye lyder på lager....Utenom baby og Oscar-kos skjer det ikke så veldig mye her.
Det er fremdeles fuktig, og det regner av og til. I dag er det 29 grader og hett hett hett.
Gjett om jeg var glad for at jeg tok på meg svart tights og svart kjole når vi skulle ut, på kafè ja...
Det ble litt i varmeste laget.

Med varme kommer det både positive og negative endringer. De siste ukene er det observert opp til flere hvithaier i området rundt sør og østkysten av Sør-Korea. Jeg sier bare løøøøvlig, I love sharks! NOT!!! Det har vært flere stykker, og det er ikke smågutter heller. Det ble observert hvithai som var opp i 4,5 meter, og en hadde gått i et fiskenett og veide ikke mindre enn 1,5 tonn!
Nå er det jo sommerferie her i Sør-Korea og det vil si at ALLE koreanere reiser til stranden. Er nok ikke vanskelig for Mr.Shark å finne seg en godbit her....
Heldgvis har ikke jeg tid til å reise på stranden om dagen, jeg må ta meg av min lille go`gutt.

Til helgen er det meldt tyfon her. Det betyr sterk vind, regn og kanskje en smule flom! Dere har vel sikkert sett stormen bevege seg over Asia de siste dagene. Den skal altså være på vei hitover. Men det er meldt dårlig vær flere ganger her, men så har det på et eller annet vis svingt pent utenom oss.
Sist det var tyfon her steg sjøen så høyt at det flommet innover i gatene. Fiskene lå og sprelte på land, og da det tørket opp og ble opp i 30 grader ble det en herlig snek i gatene...Mmmm....soltørket fisk og blekksprut er sikkert nice.
Apropo soltørket, nå om dagen tørker koreanerne chili som bare juling. På fortauene nedover i gaten ligger chilien og soler seg på rekke og rad. De er ikke så nøye med blekekrem og parasoller slik koreanerne er, så de blir fort skrukkete i denne varmen.

Med sol og sommer kommer det også sommerlyder. Og jeg må si at Gresshoppkor virkerlig er lyden av sommer! Når man går i nabolaget setter de plutselig i gang. Jeg har på følelsen av at de har en dirigent som står for sangene og sier: Okey folkens, da stemmer vi i til "fader Jacob", og etterpå tar vi den rosa sangen, den rosa sangen dere...en-to-og-en-to-tre..fader jacob, fader jacob sover du....?!?!?!?!
Og da suser det og svirrer i gresset. Skal si de tar i.

Vi får satse på at sommervarmen varer en god stund til. Oscar har jo ikke klær å gå i, heldigvis kan han bare ligge i vognen i en body og kose seg.
Vi har kjøpt for lite klær til han. Nå etterhvert har han en del å gå i, men det må jo vaskes en del maskiner i uken, og nå er det så fuktig i luften at ikke klærene tørker. De henger til tørk i 3-4 dager uten å tørke..Så for øyeblikket står det klær til tørk i stuen, på gjesterommet, på terrassen... stort sett over alt, you name it!!
Når bleiene her i korea er så elendig at en liten gutt tisse gjennom de, så blir det jo også en del vask.
Han er dog en kløpper i å sikte. Vi har funnet ut at han passer akkurat til å få bade i vasken, så i forgje uke fikk han seg et deilig bad i vasken. Han var ferdig badet og skulle tørkes, da vi hører en merkelig sildrelyd. Når vi ser ned så ser vi en stråle som går fra Oscar som ligger i armene mine. Strålen går under armen min, og rett i søppelbøtten. Det er gutten sin det!!!! Vil ikke grise til badet, så da tisser man heller i søppelbøtten.

Det ser for øvrig ut til at det har kommet en ny attraksjon her i Sør-Korea, og hans navn er Oscar. Koreanerne er helt på tuppa når de ser han. Det har blitt mye Åhhh og Ahhh og vahti vathi vathi (det er sånn koreanerne snakker). Når vi er ute og triller tur begynner de nesten å snu på hodet før de har gått forbi oss. De skal absolutt se oppi vognen. Gjett om de blir skuffet når vi har dekket til vognen og har koreanernett også kaldt myggnett og alt over. Mohaha.....Der ble dere lurt ja!
Koreanernett er absolutt obligatorisk. De skal jo absolutt pille. Og mor er ikke så begeistret. Tror vi må få laget en t-skjorte til Oscar der det står; "Hold hendene unna om du ikke har vasket deg etter toalettbesøk!"

På onsdag var vi på dagstur til Busan. Måtte stå opp kl.0600 for å komme oss avgårde. Hadde satt på klokken, noe som er heeeelt unødvendig for tiden. Har jo en liten tass som våkner på den tiden og roper MEEEEEEEEEEEEEEEELK!!!
Så vi kom oss avgårde i 0730-0800 tiden. Var veldig stolt av oss da. Planlegger man litt, så klarer man det meste også med en liten mini-me på slep. Tirsdag hadde vi vært hos fotograf og tatt bilder av stakkars lille gutten. Han ville bare sove, og likte absolutt ikke blitsen. Det endte opp med at han lagde trutemunn og sjeglet. Så han ser rett og slett ordentlig teit ut på bildet. Stakkars! Bra han bare skal ha passet i 2 år.Et stort pluss med å reise inn til Busan er også den at der er det Zara. Europeiske klær. Ahhh...himmel!!
Så da fikk jeg meg en ny bukse. Men det ble ikke så mye mer tid til å finne noe, for da var det igjen en som lå i vognen og ropte MEEEEEEEEELK!!!!! Til slutt var han så sint at han ropte: MEEEELK NÅÅÅÅÅ!!! Så hele butikken hørte det! Så jeg måtte bare ta med meg vognen og løpe til et ammerom! Men jeg kan jo ikke bli sint på tassen heller, det er jo han som er grunnen til at jeg allerede kan kjøpe meg "normale" klær igjen. Dette er jo tidenes slankekur. 6 timer på MizMom så faller litt over 5 kilo av. 1 uke til hjemme så er 2 kilo av. Bare et par kilo til så er vi tilbake i gamle spor. Og det kan jeg vel takke en liten sulten gutt for. Han en glad i melk!
Så i november er vi nok tilbake i fin form, og har passet til lille Oscar Andreas klart. Så da er vi klar til å vende nesen hjem til deilige Norge i noen uker.
Vi gleder oss! :o)

1 kommentar:

  1. Heisann! Gratulerer med lillegutt! Har smuglest bloggen din en stund nå, etter jeg fant ut at du bodde i Sør-Korea. Håper dere koser dere masse i tiden fremover! :)

    Maria

    SvarSlett