tirsdag 16. februar 2010

SINGAPORE, 25 ÅR ETTER!

Ferien i Singapore føltes som en eneste stor "Tore på sporet" episode. Hvor vi enn har vært har jeg spurt Atle: Kjenner du deg igjen? Har du vært her før? Ser det likt ut som det gjorde sist?

Ellers har ferien vært slik:
Lørdag tidlig morgen dro vi fra Korea. Vi som er vandt til å reise i et helt døgn syntes rett og slett denne turen gikk kjapt og greit. 7 timer på fly er rett og slett "ett lite kakestykket".
Vi ankom Singapore seint lørdags kveld. Der ble vi møtt i tollen med drops. Min første tanke var: "Herregud for et deilig land". Å få drops i tollen tror jeg ikke man kan oppleve noen andre steder.
Da vi kom ut døren var det 30 deilige grader som møtte oss. "Dette blir bare bedre og bedre".
Vi satt oss i en taxi, som spilte Barbie Girl av norske/danske Aqua. Litt forsinket på musikkfronten, men hvem bryr seg når det er 30 grader og man får drops i tollen.
Taxien suste avgårde, og på veien satt Atle og maste om hvor store trærene var langs veien. Sist han så de var de så små at de var støttet opp.
Det er 25 år siden. Trærene vokser litt på 25 år.

De 3 første nettene hadde vi på deilige Sentosa. En stort sett kunstig øy litt sør for Singapore by.
Hotellet var super lekkert, og hadde en kjempe rolig atmosfære. Perfekt.
Slik så det ut på dagen!
Og slik om kvelden!

Første dagen på Sentosa spiste vi frokost på hotellet. Frokost ute i 30-35 grader. Nypresset juice, masse frukt, vaffler, omelett og GROVT brød! I love Singapore allerede!!!
Etter frokost gikk vi ned til straden. Gikk langs stranden og så på livet. Litt rart å se store skip i horisonten, men så er det dette Singapore lever av. Uansett er ikke palmer, sandstrand og skip helt i samme "båt"....
Vi brukte store deler av dagen til å bare gå rundt og kose oss. La oss en times tid ved bassengen. Oscar fikk bade litt, noe som var alletiders. Pappa badet også. Mens mamma koste seg med denne.

Fint med ferie!!!

Om kvelden ble det middag og en inder som barnepasser. Vi satt oss på en restaurant, og en av de ansette kom og spurte om vi ville at hun skulle holde Oscar mens vi spiste. Jaja, hvorfor ikke. Deilig at begge kan få spise middag samtidig!!! Sentosa er en øy som er kunstig på mange forskjellige måter. Føltes på en måte litt som vi var i Disney World.

Plakater som dette er jeg veldig glad i...moro!!! Uansett hvor vi er og der er en sånn så jeg bare stille meg bak og bli tatt bilde av. Sentosa med barnevogn er ingen untak.

Atle likte best når han fikk kjøre rundt på disse...Han påstår han skal ha en sånn på Møvik. Kjøre opp og ned til sjøen, men så skal han ha seg ATV og alt mulig annet å kjøre opp og ned til sjøen med også da...Vi får se hva det blir til. Blir vel Atle som tusler med en liten tralle bak seg, og i trallen sitter Oscar.

Fint hadde vi det.
Og sånn gikk i grunn dagene på Sentosa.

Sol, bad, kos med bassenget, deilige lunsjer, Oscar koste seg med mangojuice, turer, middager og så avsluttet vi kvelden med UNO og disse! Løøøøøvlig!
Etter noen deilige dager med avslapping, kun litt høy puls når disse hotell gjestene begynte å bruse med fjærene...De fòr rundt overalt på hotellet, lå man med bassenget så kom de av og til og hilste på.

Tirsdagen dro vi inn til Singapore by. Og herregud så deilig å være i en by som er ren og pen og ikke en eneste spyttklyse på bakken eller noen som gikk rundt og snorket inn alt slim og hver hjernecelle de har til overs....Sånn er det altså her i korea.

Det ble shopping, sol og enda mer bad, litt brenning av norsk/koreansk blåtonet hud, og enda litt mer shopping. Er du shoppoholiker bør du aldri finne på å sette din fot i Singapore. Uansett hvor vi var så dukket det opp et shoppingsenter.

Fredag 12.februar til mandag 15.februar ble det feiret Luna New Year (Chinesisk nyttår). Dermed var det spikret for fest. Hvor vi enn gikk så kom det ravene forbi en varebil som var fullpakket med chinesere bakpå som spilte på trommer og var utkledd som drager...

Fredagen spaserte vi gjennom byen og ned til havnen. Der er det to konserthus/teater som er formet som to durian frukter. Durian frukt er en stor, grønn, piggete sak som stinker noe hinsides. På mange hoteller i østen er det forbud mot å ta med durian. Heldigvis stinket ikke disse durianene. De var bare fine.

Og heldig som vi var, så havnet vi midt i åpningen av nyttårsfesten. Masse fyrverkeri og danseshow og greier og greier.

Vi brukte hele lørdagen i Zoo`en. Tror dette må være den fineste Zoo`en jeg noensinne har vært i. Utrolig fint laget til. Føltes som man gikk i jungelen, og der dukket det plutselig opp apekatter som dinglet fritt i trærene rundt oss. Atle var veldig spendt på å se Isbjørnen Knut eller Jens eller Jesus eller hva no isbjørnen i Singapore heter. Men den hadde jaggu gått inn og lagt seg. Skjønner jeg godt når det er 35 grader ute. Heldigvis hadde den deilige basseng med 5 grader i.
Var også en organgutang som hadde bodd i dyrehagen som hadde hatt samme passer i 37 år. Veldig spesielt. De må jo ha vært som et gammelt ektepar. Orangutangen er jo ganske lik mennesker på veldig mange måter, som i humør o.l.
Det var noen jenter som lo veldig av den ene orangutangen i Zoo`en. Da ble den ordentlig sur og plasket i vannet og lagde grimaser til jenten.
Var også fantastiske hvite tigre i Zooen. De gleder jeg meg mest til å se. Fantastiske dyr. Så elegant og mektige.
Men man er ikke særlig høy i hatten når man står der på andre siden av gjerdet og tenker; "bøkser du bare til litt, så kaster du deg opp her og spiser meg". Fin tanke...Moving on..

Søndagen var det morsdag, valentinesday OG fastelavens. Herreminhatt! Siden det var morsdag fikk jeg lov til å gå på kino og se Avatar i 3D. Veldig bra, og et godt budskap. Jeg likte filmen kjempe godt, og var veldig fornøyd når jeg kom ut. Jeg møtte Atle og Oscar på kafè. Der spiste vi gulerotkake (yummi, det beste jeg vet), og jeg fikk gaver i massevis. I morsdagsgave fikk jeg en interiørbok. Flinke lille Oscar. I valentinesgave fikk jeg Lonely Planet Hawaii. Me like! Og så fikk jeg også en reisegave Lonely Planet Singapore! For en fin dag!!!!

Mandag var det virkelig i gang med "Tore på sporet". Da reiste vi ut i området der Atle hadde bodd. Vi satt oss i en taxi og kjørte den lange og følelsesladde veien. Atle var veldig spendt, det syntes på hele han sjø (som Tore ville sagt det...)
Vi måtte stave adressen for taxisjåføren, men han var ikke helt sikker på hvor det var. Så vi ba han bare om å kjøre så fikk vi se etter hvert om Atle kjente seg igjen. Og det gjorde han.
Fantastisk!Men det var tross alt 25 år siden sist Atle hadde vært her, så svingene kom litt kjappere på enn han hadde regnet med. Verden er kanskje litt mindre nå enn den var da. Vi ankom området familien Ingebrigtsens adresse var, og DER var den, den store blokken med 23 etasjer og badebasseng. Tiden var inne...Atle skulle få se igjen sitt, i en periode, barndomshjem! Fantastisk!

Vi ba taxi sjåføren vente litt så vi kunne se oss litt om.
Atle smilte fra øre til øre, dette var veldig moro. Alt jeg hadde å bidra med når jeg så badebassenget og området rundt var: "Herregud, dere har har jo vært på en eneste stor sommerferie i 2 år."

Vi gikk rundt og titte litt i området og Atle husket spesielt godt en bakke som han og Rune hadde stått på rullebrett ned, og som den gang var kjempe lang og bratt. I dag var det bare en liten helling i veien!!
Bratt bakke gitt...

Vi kjørte videre til skolen Atle hadde gått på, som lå 10 minutter unna blokken. Den var også myyyyye mindre enn Atle husket :o)
Men det var i hvertfall moro å se hvor de hadde bodd og hvor Atle hadde gått på skole.

De neste dagene ble det mest sol og bad, og så avsluttet vi med en ordentlig avsluttningssermonie på Raffels hotell. Dette er hotellet der Singapore Sling ble oppfunnet. Selvsagt måtte vi ha oss en Singapore Sling. Dette ble første, siste og eneste gang vi drakk den. Fy så dårlig. Men det var jo absolutt obligatorisk!!!!

På Raffles får man ikke komme inn i hva som helst. Man ha på seg sokker, om man har sandaler eller ei, sokkene skal på. Så da var det bare til å kle seg, Atle pyntet seg litt ekstra...
Hahahaha...

Med andre ord, vi hadde en super ferie. Heldigvis er vi vandt til koreanere som er helt hekta på hvite babyer, for i Singapore var de om mulig, enda verre. Så vi avsluttet ferien ved å sjekke ut på hotellet og ha en haug med indere rundt vognen som skulle ta bilder av Oscar. Atle og jeg stod bare i bakgrunnen og så på, og hadde tydligvis ingenting vi skulla ha sagt. Til slutt sa jeg bare; "Dette er helt vilt". Vi må ha bilder av de. Så det var en inder som villig stilte opp med Ingebrigtsen Senior og Junior.
M
en spenningen for ferien var på ingen måte ferdig der. Vi pakket oss sammen på flyet, landet i korea klokken grytidlig om morningen. Og som vanlig når vi lander i korea og er trøtt i trynet reiser vi på "Autopilot". Så vi løper ut til bussen. Farter i 40 minutter til den andre flyplassen og tripper inn til innsjekk. Der slipper de en megabombe i trynet på oss. "Dere er på feil flyplass!!"
"Hæ? Er dette kødd? Hvor er det sjulte kameraet????".
Vi har altså løpt ut døren og tatt bussen FRA den flyplassen vi skulle fly fra. Herregud så høl i huet!!!!! Men hva i svarte gjør vi nå da? Damen informerer om at neste fly går kl.0930. Nå er klokken 0730. Flott! Atle slår i bordet i fortvilelse og sier ett stygt ord. Han skal i møte og tilbake til Okpo. Damen ser at vi er ganske fortvilet. Så hun setter himmel og jord i bevegelse. Det viser seg at det går et fly 0730, som er ørelitegranne forsinket. Atle får beskjed om å signere på en kvittering der det står ett eller annet med 200 kroner. "Er dette det ekstra vi må betale for reisen?" Neida, dette er penger dere får tilbake. Only in korea. Vi kommer med et tidligere fly, og vi får penger tilbake. At det er mulig! Pluselig sendes baggasjen vår avgårde og vi blir plukket opp av en mann med walkie-talkie. Vi løper med Oscar under armen opp rulletrappen og gjennom sikkerhetskontrollen. På andre siden står det klar en golfbil som vi kaster oss over og sjåføren gir rett og slett full pinne. Vi raser gjennom hele flyplassen, vi kjører så fort at håret mitt flakser til alle kanter. Atle og jeg holder på å le oss ihel. Selvsagt er gaten helt i enden. Når vi kommer frem løper vi ned trappen til en buss, inn i bussen, dørene smeller igjen og vi kjører ut til flyet.
YES! Da er vi tilbake i Korea!! :o)

Konklusjon; Deilig med ferie! Og vi è etterhvert ganske vandt til et liv med indere, koreanere eller hva det no skal være!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar