mandag 23. februar 2009

Skiskyter VM i Pyeongchang!

Hører vi er kjendiser hjemme i Norge ;o)
De som vil ha en autograf får gi oss en lyd, så skal vi nok fikse noe...

I helgen var vi altså i Pyeongchang på Skiskyter VM. Fredag morgen var vi 11 nordmenn som reste avgårde i en liten buss, det kommer også en gjeng i en større buss. Så vi var bort i mot 60-70 personer fra øyen vår.
Her skulle det heies!!!!!
Flagg og plakater var pakket og klar!
Det tok oss ca.7 timer å kjøre fra Geoje til Pyeongchang, ikke en veldig behagelig tur med dårlige depere i bussen. Så det var godt å komme frem til hotellet, som forøvrig lå i ingenmannsland, og hive seg i bassenget. Ble også en halvtimes tid i saunaen. Å gå i sauna her i Korea er i grunn en opplevelse i seg selv, gamlingene sitter i sangstemmen på en krakk, mens en datter/barnebarn står og skrubber for harde livet. Ren skal de bli. Men så vasker de seg ikke resten av uken heller da.
I hvertfall kom vi helskinnet frem, og ble møtt av en gjeng Russere ;o) God steming allerede.
Norsk presse bodde også på hotellet vårt, så vi var en fin gjeng.
Fredagen tilbrakte vi på hotellet, og gledet oss til dagen etter.

Lørdag stod vi opp til stoooor sol. Deilig. Noen stod på ski, vi tok Gondolen i stede, langt opp på fjellet, og så på den flotte utsikten i solværet.


Det ble felles lunsj med pizza. Men koreanere er ikke så flink med "timing". Når man bestiller mat, får man nesten ALDRI maten samtidig. Dermed fikk vi en pizza, så ventet vi, så en pizza til, og så hadde de gjort feil og vi måtte vente 30 minutter på neste, så da ble den kansellert. Typisk koreansk. Jaja, vi reiste tilbake til hotellet, tok på oss ALLE varme klær vi hadde pakket. Jeg endte opp med 4 bukser og 5 gensre. Og det holdt akkurat. Kaldt på tribunen når solen forsvinner.
Når NRK så hvor mange vi plutselig var fra Norge på tribunen, kom vi en del i fokus. Det strømmet inn med meldinger fra kjente og kjære hjemme som hadde sett oss på tv.
Og en av supporterne, uheldigvis en av de fulle, ble intervjuet av NRK.

Desverre ble det ikke seier for Norge. Og Bjørndalen var synlig skuffet. Men det var fremdeles gode muligheter dagen etter.
Om kvleden ble det middag på hotellet. Og henge litt i baren.

Søndag gikk vi til frokost kl.0930. Da jeg kom ned i frokostsalen, sitter en kollega av Atle (som jeg har vært en del med), og spiser frokost med ingen ringere enn Jon Herwig Carlsen. Jeg klødde meg litt i hodet over hvordan hun hadde havnet i den situasjonen, så da Carlsen hentet seg en kopp kaffe gikk jeg bort og spurte henne.
Hun var litt panisk i blikket, og sa at jeg måtte spise frokost med henne. Så der satt Emma, Carlsen og jeg og spiste frokost.
Når man ikke er så veeeldig sports intressert, hva i all verden snakker man da med Jon Herwig Carlsen om?????
Det ble til at vi snakket om Korea, koreansk mat og hvor lei han var av å bo på hotell. En hyggelig mann.

Etter frokost tok vi den lokale bussen opp til et munketempel. Bare bussturen var jo litt festelig, da sjåføren var veldig ivrig i å gi oss beskjed hvor vi skulle av og vinke og si bye bye til oss.
Munketempelet var oppdelt, så det var flere templer og hus. De var kjempe flott dekorert med det vi vil kalle rosemaling. Men det var så utrolig masse detaljer. Var også et par Buddaer...De pleier jo å like seg godt i templer ;o)

Søndag ettermiddag var det opp igjen til stadion for å se Damenes fellesstart, og mennene stafett. Og for de som fulgte med så ble jo stafetten temmelig nærvepirrende!!! Herregud så spennende. Jeg ble så stresset at jeg fikk hodepine! Vi stod på stadion og så rett på skivene, og skrek og hylte som noen idioter. Var en del hese stemmer etterhvert.
Og gjett om det var jubel når Ole Einar Bjørndalen gikk i mål!!!!
Fikk med oss permieutleveringen, og nasjonalsangen også.
Men så måtte vi springe avgårde til bussen, klokken var blitt litt over 21, og vi skulle kjøre i 7 timer. Så det var best å komme seg avgårde i humpetittenbussen!
Vi kom hjem til Okpo kl.0330 om natten. Sliten gjeng, men alle var enige om at det hadde vært en kjekk tur :o)

Har masse bilder fra turen, men litt problemer med å laste de opp.
Skal prøve igjen senere! :o)

Snakkes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar