fredag 15. mai 2009

FORSETTELSE PÅ GØYEN

Turen gikk videre fra Hiroshima til Kyoto. En fantastisk fin by.
Besøkte templer og jaktet på Geishaer. For de som ikke vet hva en Geisha er:

Geisha (芸者 «kunstnerisk person») er tradisjonelle japanske kunstnere og underholdere. Geisha var vanlige i det 18 og 19. århundre, og de finnes fortsatt, men i et stadig mindre antall. En geisha er ikke prostituert, som mange i den vestlige verdenen gjerne tror, men en del av kultureliten og sosieteten. De ansees som kunstnere og bruker mange år på å lære seg å synge, spille og danse.

De er så fiiiiiine!!!Tuslet rundt templene i noen timer. Mye flott å se.
Og en fantastisk gravplass!Her triller en bolle i Kyoto:Etter to overnattinger i Kyoto gikk togturen videre til Tokyo.
Stor, flott og travel by.For å få litt oversikt over byen, tok vi oss en tur til Tokyos svar på Eifeltårnet.
Her var utsikten upåklagelig, og det var by så lang "øget kunne se".De som ønsket kunne også se rett ned igjennom glassgulv. De andre hoppet og spratt og styrte, jeg holdt meg litt på avstand. Var rett og slett litt redd for å få rier...Tok oss også en tur innom hagen til en tjommi av oss, keiseren.
Makan til park skal man lete lenge etter. Den karen må ha noen mosegrønne fingre.Etter litt "undergrunne" kjøring lærte vi oss fort hvordan ting foregår her i Japan. Det er bare til å stille seg pent og pyntelig opp i kø. Ingen dytting og sniking her i gården, da ryker du på hovve ut...eller det siste vet jeg ikke. Men du blir sikkert snakket til, av en japaner som er litt flau, så han/hun snakker til deg på en hyggelig måte. De blir jo så fort brydd i dette landet.
Jaja, vi kan i hvertfall stå i kø!Opplevde så mye på denne turen at jeg ikke klarer å få alt på papiret/pc`en.
Så vi avslutter "turen" her med ett bildet av verdens travleste overgangskryss. Maur sier bare jeg...Vi var i hvertfall enig om at det hadde vært en fiiiiin tur!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar