fredag 25. september 2009

Være-glad-for

I går reiste mor og far hjem etter 3 uker her hos oss i Okpo.
Vi har kost oss alle sammen, og de har dillet og dullet med Oscar.
Det var litt vemodig da de dro, men heldigvis er det ikke lenge til neste gang vi sees.
Dagens glad-nyhet til dere hjemme er at vi kommer hjem èn hel uke før planen. Planen var å reise hjem 28.november, men nå blir det 21.november i stede. Atle følger oss hjem og blir hjemme i noen dager før han returnerer til korea i noen uker før han kommer hjem på juleferie.
Oscar kommer nok til å savne pappaen sin masse, men det er så fryktelig mange vi må besøke og vise oss frem til når vi er hjemme så vi må nesten ha noen uker....dessuten har mor litt hjemlengsel for dagen, så det blir godt med litt deilig Bergensk ruskevær i noen uker.

Det merkes virkelig at Oscar har blitt større og mer våken. Det er ikke bare bare å være aleine med en liten knoll hele dagen. Nå sover han ikke så mye på dagen lengre, har bare en kvil fra ca 11 til 13. Så da har mor noen travle timer hvor hun skal dusje, rydde, handle, spise, sjekke mail, lese aviser og alt annet. Men selv om det er travelt så har vi det veeeeldig koselig sammen. Vi tuller og tøyser og Oscar smiler og ler.
En ting jeg har merket etter jeg ble gravid/fikk barn er at det er veldig mange negative sjeler der ute. Alle er så opptatt av om vi får nok søvn, for det fikk ikke de da deres barn var små. Om det er slitsomt, for det syntes de. At om det er travelt nå så bare vent, det blir enda travlere. Føler det er så mange som har holdningen "Åh bare vent du...".
Å få barn er jo verdens beste opplevelse. De er så herlige når de ligger der og vifter med armer og bein. Og når de smiler smelter de deg helt. Eller når de gråter og du vet at det eneste stedet de vil være og ha trøst er hos nettopp deg!!!
Konen til en tidligere kollega av Atle lirte av seg følgende: Å ha barn er oppskrytt!
Hva i all verden...???? Det var da også et syn på det....
Vi koser oss i hvertfall hver dag med vår lille prins, og gjett om vi gleder oss til å komme hjem og vise han til både familie og venner. Han er like fin i virkeligheten som på bilder...åh bare vent! ;o)

Siden vi har litt hjemlengsel om dagen har vi laget en være-glad-for-liste.
* Min mann og nurket vårt - de er herlig begge to
* At jeg er frisk og fin - har et par kilo igjen etter graviditeten, men pytt sann de går jeg av meg på fjellet, treningsrommet og trilleturer
* At det er høst og snart jul
* JUL og familiekos
* At jeg snart skal hjem på ferie og se alle mine kjære
* God kaffe - Starbucks og Angel-in-us har deilig iskaffe som vil bli savnet når vi flytter hjem igjen
* At Oscar sover hele netter
* Gode naboer - Christine og Henning gjør oppholdet vårt her mye koseligere
* At Oscar har besteforeldre og oldeforeldre som bryr seg så mye om han
* Blogg, facebook og mail - takk og lov for internett som gjør det så lett for oss å holde kontakten med alle når vi er ute i verden
* Og at det snart bare er et halvt år igjen så flytter vi hjem igjen til alt vi savner her.Når det er sagt så har vi det helt topp her selv om jeg har hjemlengsel om dagen.
Men livet er vel bare sånn at man lengter etter det man ikke har og når man har det så savner man det man hadde...

Livet er rett og slett ikke verre her enn at i morgen skal vi på grilling på stranden med hele Odfjell gjengen. Det blir ATV kjøring, bananaboat og god mat. Gleder oss.
Så nå må jeg svinge meg her og lage potetsalat til hele gjengen.

Sender litt sol og varme hjem til Bergen der vi hører det er ruskevær og høst!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar