onsdag 1. september 2010

KJING KJONG KINAMANN!

Da har vi hatt oss en liten visitt i Kina, nærmere bestemt, Beijing!
Fantastisk by!!!

Hadde hørt mye rart om Beijing før vi dro, og for å være helt ærlig var jeg litt skeptisk til å dra Oscar med, for jeg hadde fått inntrykk av at det var skitten og ekkelt. At det var litt som Bangkok, men den gang ei. OL har vel gjort sitt, og vi bodde i et område som også var veldig turistpreget. Og maten, maten var fantastisk. Det blir ikke det samme å komme hjem til norsk kinamat nå...
Vi hadde bestilt transport fra flyplassen og inn til hotellet. Og da vi kom ut av flyet etter 2,5 times flytur. Kakestykke for oss er vandt til 10-12 timer på fly. Og utenfor flyet stod det en kar med en lapp der det stor Mr.Ingebrigtsen. Luksus!
Så da eskorterte han oss gjennom hele den kjempe gedigne flyplassen og ut til bilen. Vi følte oss som rockestjerner, eller moviestars...men det er vi jo her i Østen ;o)

Da vi ankom hotellet var det en høy kineser som viste oss vei til rommet. Han ville også gi oss en liten tour rundt i rommet, og vise hvordan alle finessene fungerte, for eksempel bryterne som trakk for og fra gardinene. Han spurte også om vi var "Angry", vi så litt på hverandre og tenke begge; hva skal vi være sint for???
Så vi spurte om han kunne gjenta. De er tross alt ikke så stødig i engelsk alle steder, og det viste seg at den lange kineseren heller ikke var så stødig. Han vridde til hungry...sulten og sint!
Vi var verken eller så vi gikk inn til naboen og drakk litt champis i stede. Der bodde nemlig Mr and Mrs Skaga.
Så da ble det litt mingling hos de før vi gikk ut og spiste på....gjett!!! Riktig! Kinesisk restaurant.
Der ble det kinesisk øl, svin og små blekksprut. Og de små blekksprutene var faktisk god, selv om man følte at man tygde hver eneste sugepropp...Mohaha.

Dagen etter var vi i Hutongen, dette er små "tettsteder" der folk lever, bor, henger opp underbukser og annen vask til tørk og vi teite turister drar ut for å titte på. Det sjarmerende med dette er at dette er slik kineserne bor. Her er det som det var "før".
Etter at 10 sykkelmenn hadde tittet på Oscar satt Atle, Oscar og jeg oss på en sykkel, og Janne og Svein Henning seg på en.
Vi fikk vært på tesmaking og betalte 20 kroner hver for å komme og se en bakgård som var kjempe gammel og der han som bodde bare snakket kinesisk og fortalte oss masse greier som vi bare nikket og smilte til...

Her er Oscar på tesmaking, ser ikke ut som han liker det så godt, men han skulle hele tiden har mer!

Men han likte Te-damen!!!


Ettermiddagen brukte vi på shopping, men vi var så trøtt at det ikke ble shoppet så mye.
Kineserne var om mulig ENDA mer fasinert av oss hvite. Her er det noen som spister is og beundrer Oscar.

Søndagen bar det ut til den kinesiske Mur! FANTASTISK!
Det var veldig spesielt å sitte i bilen og se muren på fjelltoppene foran oss. Vi ble litt trollbundet alle sammen, bortsett fra Oscar, han sovnet.
Vi var på "the great war" som vi syntes kineserne sa hele tiden, som altså var "the great wall", hele formiddagen, og det var en svett opplevelse. Vi kunne jo gått og gått der oppe hele ferien om vi ville, for som de fleste vet er det en ganske lang mur, som man faktisk IKKE kan se fra verdensrommet, så dermed må alle bøker endres. Dette oppdaget den første kinesiske romfaren med skuffelse da han nylig var i verdensrommet. Nedtur!!

Men vi syntes uansett at muren var helt utrolig flott. Tenk så mye historie. Og tenk å få så mye gøy ut av en mur, for oss nordmenn altså. Vi spiste is, tok masse bilder og hoppet og spratt.
Vi oppdaget til vår store glede at på veien ned satt vi i samme heis som Bill Clinton hadde vært i da han var på muren i 1998. Tenk så flaks. Da vi oppdaget hva som stod der skrek alle 4 i kor og Oscar så forferdet ut...Han feiret med litt vann!

Les hva som står på vinduet bak disse to luringene...

Vel nede kom vi oss på en kinesisk restaurant...igjen, og spiste kinesisk mat...igjen!
Men det var kjempe godt. Sååå masse deilig. Guiden vår, som vi hadde i 2 dager, ga oss tips om hva andre vestlige hadde likt fra menyen. Men de ville ofte ha poteter også, det takket vi nei til...

Om kvelden var vi på Kinesisk restaurant og spiste Peking Duck. Det var en litt spesiell opplevelse. Vi kom inn i resepsjonen, fikk beskjed om å ta heisen opp til 4.etg og der måtte vi gå helt innerst i lokalet, vi kunne egentlig bare følge køen. Da vi kom inn rygget vi nesten noen skritt, det var så lang kø at folk satt i stoler på rekke og rad. Hvor lang tid ville dette ta? Ca 30 minutter. Herlig. Da fikk Janne og jeg tid til å gå ut og kjøpe oss joggesko. Vi lurte veldig på hvorfor ALLE i køen så på oss, helt til vi snudde oss og så at vi teite kvitinger stod rett foran tv`en.
Etter 30 minutter kom vi tilbake til stengt dør. Shit! Så vi måtte blunke pent og si at våre ektemenn var inne. Da var det greit.
Så der satt de i en kjempe sal med flott tannlegelys, og en "kokk" stod ved siden av med en grillet Duck. Så der spiste vi duck som fajitas og drakk vin til. Vin var de tydligvis ikke så vandt til å servere, for de hadde fulle hyre med å få åpnet flasken. Hvor mange kinesere må til for å åpne en vinflaske? Riktig svar er 5!!!
Først prøvde de å vri korken med hendene. Uten hell. Deretter gikk de over til vinåpner, men det var ikke enkle greier. Det måtte en mannekineser til, og etter mye om og men og titting på oss fikk de åpnet flasken.
Vi var jo som kjent litt seint ut, noe som resulterte i at vi til slutt satt aleine i en svææææær spisesal sammen med kun èn annen kineserfamilie. De satt og lagde doggybagger av restene sine, da fikk vi litt dårlig samvittighet, og spiste litt til...
Desserten spiste vi på Häagen-dazs, deilig is. Der hadde vi det utrolig festelig! Vi skulle bestille, og det gikk greit i første omgang, helt til de fant ut at de ikke hadde halvparten av det vi ville ha. Da de endelig kom med isen slo Svein Henning ut håret og sa han hadde fått feil is. Servitøren ble jo helt satt ut, og da han sa han tullet, ble hun jo som en ekte asiater, kjempe flau. Moro for oss!

Mandagen bar det inn til den forbudte by! Glad vi bygger litt mindre på Møvik. Helsike! "Svera greie"!!

Utrolig flott, og enda mer historie. Eneste som var litt pes var at det var sinnsykt varmt! Vi svettet og svettet, men for en opplevelse! Så mange hus og palasser, men med et eget lite samfunn, det er ganske utrolig å tenke på. Keiseren var en liten luring, men konemor var en enda større luring. Les historien så du forstår hva jeg snakker om... Me like!

Etter noen timer med guide der, fikk vi guiden til å ta oss med på kinesisk fastfood. Myyyyye bedre enn McDonalds.
Etter måltidet på kinesisk McDonalds reiste Svein Henning og Oscar tilbake til hotellet og badet og koste seg, men vi tre andre fòr på perlemarkedet. Der ble det kjøpt kjempe teite vesker, "china" eller porselen som vi nordboere kaller det, tekanner og perler. Det ble også prutet så mye at jeg kom i tvist med en kineserdame. Det kokte hos begge to, da var det best å bare gå!
Men ellers var det gøy! Vel tilbake på hotellet fikk vi kvilt oss et pittelite øyeblikk før det bar ut til middag. Nå hadde vi spist så mye kinamat at vi tenkte å prøve litt Thai. Big mistake! Det var den dårligste thai`en vi hadde spist. Den var kald og rå. Så det var jo litt nedtur. Så da avsluttet vi kvelden på hotellet med litt drinker. Det var jo kinesisk ValentinesDay, så vi jentene fikk gratis champis i hotellbaren. Deilig deilig!

Tirsdagen bar det hjem igjen til Sør-Korea, da hadde vi med oss to nordbagger på lasset. Janne og Svein Henning ble med oss til 2 deilige uker i korea med masse soving, kafèbesøk, shopping, spill, masse latter og bare kos. Veldig kjekt!!!!

Oscar koste seg i hel, og det gjorde nok tante og onkel også. Tror de ble litt forelsket i vår lille tulleklump!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar