fredag 26. juni 2009

SOMMER, SOL OG STEKTE FLUER

"Nå er regnsessongen i gang", fikk vi beskjed om på mandag. Det var øs pøs hele dagen.


Dermed ble det innedag og bollebaking på meg. Boller i ovnen her og der.


Regnsessongen varte den dagen. Tirsdag var det sol og 33 grader, og tempen har bare økt på. Torsdag var det så varmt at Linda og jeg orket bare 1 time på stranden. Da hadde vi fått nok.Jonas koser seg på stranden med strandleker.
I dag fant vi ut at det var kanskje lurt å droppe stranden. At det var veldig hot i dag fikk vi bevis på når vi satt oss i bilen og en flue svirret inn sammen med oss. Den surret rundt i 10 sekunder, landet på ryggen på "dashbordet" og kreperte. Den ble rett og slett stekt. Vi følte oss også litt stekt når vi gikk ut av bilen...Puhh...
Med andre ord, nå er det virkelig sommer her.
Noen av de norske er så heldig at de har basseng utenfor blokkene sine, det har ikke vi. Men da jeg hørte hvordan kvalitetssikringen forgår i bassengene deres, tenkte jeg at det kanskje er like greit at vi ikke har.
Her om dagen hadde det kommet larver i bassenget i "Beverly Hills". De fikk vaktmesteren til å ta en titt på det. Han hentet en kanne med klor, helte en del over larvene, og en del ut i bassenget, plasket litt rundt og avsluttet med å smake litt på vannet. Yes, da var det greit å bade. Kvalitetssikring på høyt nivå!! Korean style!

Forgje fredag feiret vi fødselsdag "Korean style". En kollega av Atle har en datter som ble 1 år.
Her i Korea er det en av de store fødselsdagene. 1-års dagen og deretter 60-års dagen. 1-års dagen fordi tidligere var det veldig høy barnedødelighet her i Korea. Derfo r registrerte de ofte ikke barnet før det var 1 år. Det ble så mye styr om barnet gikk bort og det var registert. Forstå det den som kan. 60-års dagen er også en stor dag, for da har man blitt ganske gammel i følge Koreanere ;o)
1-års dagen til Ha-eun ble feiret på Admiral Hotell med 120 gjester. Det var stelt i stand med buffet og film på storskjerm og koreanere som var kledd ut i kanin kostymer. Da vi ankom festen fikk vi utdelt ett lodd hver, Atle fikk nr 24 og jeg fikk nr 22. En norsk kollega av Atle fikk nr 23. Kall det flaks eller uflaks, men lodd nr 23 ble trukket ut. Kollegaen til Atle vant altså gavekort for 250 kroner. Men han var også så heldig at han måtte holde en liten tale, Pappaen til bursdagsbarnet sa klart ut: Si takk og ga han mikrofonen. Koreaner ne syntes dette var veldig festelig og lo og skrattet og hadde det kjempe gøy. Kaninene hadde også vært rundt og lusket litt og gjemt noen snorer under enkelte snorer, de som fant snorene fikk også gavekort.
Fødselsdagsbarnet måtte på runde i lokalet for å bli tatt bildet av, hun så ganske skremt ut og hadde absolutt ikke lyst til å ha på seg hatten som hørte til nasjonaldrakten hennes.. Gjestene hentet seg mat i buffeten og gjorde som koreanere pleier; klesset oppå all maten på èn tallerken. Fisk, kjøtt, saus, spagetti, kaker, frukt, you name it. Så setter de seg ved bordet og spiser litt av sin tallerken, og litt av naboen sin. Her skal det deles. Etter en times tid var det hele over.
Så nå er det bare til å begynne å spare for vår del. 120 gjester i 1-års dag. Det er jo 58 flere gjester enn vi hadde i bryllupet. De andre norske mente at vi absolutt burde feire Oscar sin 1-års dag på koreansk vis, vi håper bare vi er hjemme igjen i norge i slutten på juli 2010 så vi slipper!
Lørdagen ble det bursdagsfeiring på litt mer "norsk" vis. Henning, vår norske nabo i 2 etg. hadde fødselsdag, så da ble det fest. De hadde invitert 30 gjester til sin lille leilighet på ca 85-90 kvadrat. Heldigvis har de stor terrasse. Det ble litt utefest også. Jeg bakte muffins og lagde "forundrings kurv" i gave. Den inneholdt Champagne, 2 Party "kanoner" med konfetti, Hjerteballonger, Seigemenn (Henning Elsker seigemenn), 2 stk stoooore muffins med seigemenn som pynt + party hatter.

Atle og jeg tok på oss hver vår partyhatt og stilte oss opp utenfor leiligheten, når man ringer på leilighetene her kommer det opp bildet av de som er utenfor på en skjerm inne i leiligheten. Så der stod vi og stirret inn i kameraet med partyhatter og så sikkert ordentlig teit ut. Inne fra leiligheten hørte vi Christine og Henning le godt!!
Festen varte til kl.3 om natten, vi satt ute hele kvelden. Henning poppet champisen og party kanonene og var veldig fornøyd med kvelden. Myggen hadde også en god fest den kvelden, jeg våknet med sånn ca 10 store gode myggstikk på beina neste morgen. Løøøvlig! De klør fremdeles.Og tirsdag var det st.Hans feiring. Det ble grillings i nabolaget. Foran noen av blokkene er det innebygde griller og benker. Så der samlet vi oss en god del nordmenn fra nabolaget og grillet og koste oss. Lille Jonas hadde det helt topp, jomset i seg ris (han spiser nesten bare koreansk mat etter han begynte i barnehagen), og flørtet med borddamen sin som for anledningen var meg. Han er en storsjarmør. Bra Atle ikke er av den sjalu typen for det har blitt en del flørting mellom meg og Jonas i det siste. Lure blikk og tulling. Han får nyte det så lenge det varer, nå er det bare 5 uker igjen til vi har termin. Oscar gir fra seg noen gode spark, det merkes at han er en god gutt på ca 2,5 kg..
Mor kjenner at hun er klar for å få en litt letter kropp igjen, og Dr.Lee er sikkert klar for badeferie snart.

Apropo sykehus og livets gang.... R.I.P. Michael Jackson. Absurd å våkne til at Atle sier; No går eg på jobb, det eneste de snakker om på CNN i dag er at Michael Jackson har hatt hjertestans...
Åja, god morgen til deg òg...

Nå er det jaggu helg igjen, Atle og jeg skal på date i kveld. Ut og spise pizza på Il Toro, Italiensk og yummi pizza. Vi regner med at det ikke blir så mange dater fremover, så nå prøver vi å utnytte tiden godt.
Hører det er sol og sommer hjemme i Bergen om dagen også. Herlig. Dere får nyte sommeren og ha en god helg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar