søndag 12. juli 2009

LYN, TORDEN OG HOMPETITTENTUR!

I natt har det tordnet og brakt i ett sett...ute altså!
Det er regnsessong! Og det er øs, pøs, lyn og torden. Litt kjedelige dager, blir mye innesitting og bollebaking. I dag lager vi sjokoladeboller! Yummi!!!

Med andre ord, en del dårlig vær i det siste. Men heldigvis er det varmt. Det er rundt 25 grader hver dag, men det regner også annen hver dag. Så de dagene det er sol bruker vi dagene godt. Nå skal det visst bare være dårlig vær ut juli, så kommer solen tilbake. Så det får vi vel tåle.
Men med dårlig vær kommer også en del "Bugs" og bugs opplevelser.
Atle og jeg satt i stuen og slappet av, og der kommer Mr.Tusen(millioner)bein tuslene forbi. En lang tusenbein på 30-35 cm. Hallaisen du, skal du låne grillen eller?
Utenfor inngangspartiet til blokken vår har det også vært mye "dyreliv" i det siste. En bille med zebrastriper, og en nesehorn bille som de fra løvenes konge. På størrelse med en mus. Og ikke minst, da vi hadde vært ute og spist middag på torsdag kom Christine og jeg bort mot døren og så noe som flakset og styrte. "Oj, se på fuglen", sier jeg. Men når vi nærmet oss viste det seg at det var ikke en fugl, det var en diger sommerfugl eller møll. Den var på størrelse med en spurv, men siden det hadde regnet, blåst og vært ordentlig dårlig vær var vingene helt ødelagt. Stakkars liten...eller stor i dette tilfellet. Men hva kan man gjøre...

Mandag igjen, og vi har snart 2 uker igjen til termin. Utrolig hvor fort tiden går når man har det kjekt. Atle er veeeeldig utålmodig nå, og vil helst at Oscar skal komme ut med en gang. Han snakker til magen og sier: "Kan du ikkje komme ut og leke no!"
Men når jeg hadde au i magen og ubehag natt til søndag og var oppe 3 ganger og bare gikk rundt i leiligheten, joda, da lå far og snorket i bingen!
Så når han våknet i 9 tiden og merket at mor lå og vridde og vente lurte han på om vi måtte dra til klinikken! Nææææ, nå begynner det jo å bli greit dette her. Det er nok bare lille gutt som gjør seg litt klar og legger seg til rette. Han har fremdeles 2,5 uke på seg før han skal komme ut!
Så vi spiste i stede frokost, leste litt blader og aviser, slappet av, og så ringte vi og hørte om Christine og Henning gjorde noe gøy. De satt og planla hvor vi skulle reise på utflukt. Så da satt vi oss alle 4 i "slagskipet", som Christine kaller den nye bilen vår, og tok oss en utflukt rundt øyen.
Først var vi på en strand nesten en times kjøring fra Okpo og plukket runde steiner. Tenk, disse kjøper vi 10 steiner for 50 kroner på IKEA, og her er det bare til å plukke. Dette er GRATIS :o)

Vi plukket steiner og hørte på bølgene som slo mot land, og steinene som raslet mot hverandre. Deilig lyd. Koreanerne, de badet... selvsagt med klærene på!
Videre kjørte vi ut til et utsiktspunkt. Lite visste jeg om hvordan veien var opp til utsiktspunktet, det var verdens mest humpete vei. Og minnet i grunn litt om når familien Berntsen inkl. Mr.Atle rotet seg ut i et elveleie med en liten Corsa og skulle ut og se på et strandet skip på Fuerte ventura. Jaja, hompetittentei ble det i hvertfall, og guttene var helt klar på at NÅ skulle fødselen settes i gang.
Heldigvis, den gang ei. Mor knep igjen!
Vi kjørte videre, og på veien krydde det av Hortensia. Fruene i baksete var veldig begeistret og hadde lyst å ta med seg en god busk hjem. Tenk Hortensia som vokser og gror over alt, store busker. Fantastisk fint.

Så vi måtte stoppe og ta litt bilder. Vi fikk også knipset litt bilder av noen koreanerbønder som jobbet på et jordet. Veldig stilig syntes vi, og vi hang ut vinduet på bilen som en gjeng med papparazi fotografer...

Jaggu fikk vi oss en tur innom perlefabrikken på veien også. Henning som har vært på Seatrail, hadde lovet sin kone at når han kom hjem skulle hun få noe fra perlefabrikken.
Så hun gikk ut fra fabrikken og hadde fått bestilt seg en flott ring.
Der etter fòr vi hjem og fyrte i gang grillen! Felles grilling hos Christine og Henning, og svensken Ingvar kom også en tur innom og spiste med oss. Fin søndag, uten fødsel, selv om guttene gjorde en god innsats for å få den i gang.
Hadde jeg blitt overrasket med noen perler hadde jeg kanskje blitt så glad at vannet hadde gått, men den gang ei..... ;o)

Men vi fikk i hvertfall testet ut den nye bilen på godt koreansk føre! Og den funket som bare juling. Vi er jo flink til å rote oss ut i nasjonalparker med småbiler, som på Elba, da bilen stod og tippet på en stein og vi kom oss ingen vei. Jentene i baksetet, som var noen slanke sylfider, fikk beskjed av Gentlemennene i fòrsetet om å komme seg ut. Akkurat som det var vår vekt som gjorde utslaget. Jaja, nå kan vi trygt rote oss ut i nasjonalparker og andre spennende steder.
Og når det gjelder bilselgere her i korea så er de en litt annen type enn hjemme i norge. Her er det ikke snakk om å skrive under på noen kontrakt når man henter bilen. Neida, ut og kjør du, og se om alt er i orden. Når alt sammen er fikset, som på vår bil, støtdempere og bremser, da kan vi utgi kontonr. Og når vi først kommer og leverer bilen, joda, da har bilselgeren med seg en gave og sier til Atle: For your baby!
Så Oscar fikk seg en fin liten body, lue, rangle, bukse og genser. Har du sett? Vi ble jo helt vippet av pinnen! Så koselig!
Kanskje dette er noe Magnar bør innføre på jobben?

Går i grunn mye tid nå på å vente på Oscar sin ankomst. Har vasket klærene hans og gjort de siste innkjøp.
Miniklær til tørk!
Så nå er bleier klar på badet, stellematte, seng, deilige håndklær og kluter, biteringer, flasker, bodyer i alle størrelser, farger og fassonger. Og ikke minst, på lørdag var Christine og jeg ute på shopping, og kom over tidenes kuleste babybukse. Da klarte selvsagt ikke mor la vær, så det ble rett og slett en liten Levis bukse til Oscar. Moteslave allerede, men han må jo ha noe å gå med han også når han skal på grillfest til naboer. Kul skal han være!
Kuleste gutten i byn!
Men nå er den kuleste gutten i byn veldig aktiv her, så vi får gå ut og rulle ut noen boller!
God mandag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar