søndag 11. januar 2009

Shopping time
Lørdagen gikk til shopping og litt sightseeing. Først tok vi en tur ned på verftet, Atle viste meg rundt. Det er helt ubeskrivelig. Det er så stort at man ikke kan forklare det, det må bare ses. Ca på størrelse med hele Fyllingsdalen. Ganske fantastisk å se hvordan de har deler, som de etterhvert setter sammen, som blir til en diiiiiger båt. Vi ser en båt og tenker; En båt. Man tenker aldri over hvordan de lager disse svære skipene. Det får man altså et innblikk i her.
Var kult å ha sett det. Fikk ikke tatt noen bilder selv, men stjal noen på nettet, bare for å gi dere et lite innblikk.


Etter litt sightseeing på verftet dro vi inn til nabo byen, den er ca 15 minutter unna Okpo (der vi bor). Først tok vi en runde i hele senteret. Der etter spiste vi lunsj på Steffi Hotdogs, dansk hotdog. Det var godt det. Deilig med noe mat som vi kjenner, og som ikke er sterk!!!! :o)
Etter lunsj kjøpte Atle seg hårklipper. Vi ville også ha en elektisk tannbørste. Men det var ikke bare bare...
Atle spør dame: Do you have electric toothbrush? Damene ser rart på han. Han spør igjen og tar hånden opp mot ansiktet.
Damene begynner å ta seg i ansiktet.
Vi prøver igjen...men niks. Til slutt må jeg flekke tenner og lage brrrr lyd. Da går det ett lys opp for damene: Ahhhhhh, 1.floor.
Hehehe...Litt problemer med språket, men de prøver i hvertfall. Og med litt håndbevegelser så finner vi ut av ting.
Verre ble det når vi skulle handle mat. Dette visste vi jo kom til å bli en utfordring. Men at vi skulle bruke 2 timer på å handle mat....det hadde vi vel ikke regnet med. Når sant skal sies, så var butikken større enn Obs`en. Så det var mye rart å se på. Men det var jo litt moro også.
Og nå er i hvertfall kjøleskapet fylt opp. Bra det fremdeles er noen uker til vi får gjester på besøk, vet jo ikke hva vi har kjøpt inn, om det smaker sånn som vi er vandt til.
Kjøpte vårruller på "Obs`en", og tenkte; Det må jo være safe greier. Men skal innrømme at de smakte litt rart de også. Men vi jomset de no i oss. Atle sa så greit; De smakte litt rart. Jeg sier: Ja, nå skjønner jeg hvorfor noen Koreanere lukter litt merkelig.
Så sånn at dere er forberedt på det, så lukter vi kanskje litt rart når vi kommer hjem. Men dere lukter vel søt melk......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar